funda NWWI nvm logo NRVT

Surinamestraat 45, Den Haag

Surinamestraat 45, Den Haag

€ 1.490.000 k.k.

Een van de mooiste en meest gewilde straten in Den Haag om in te wonen, vanwege het karakteristieke uiterlijk van de monumentale en statige panden. De brede groenstrook over bijna de gehele lengte met de grote, oude kastanje bomen en de oude lantaarnpalen. Menig speelfilm speelt zich af in het rijke 19e eeuws decor van buurtschap de Archipel, o.a. “Wij Alexander”, “Eline Vere” en “Zwartboek”. Deze straat heeft de aanwijzing tot “Gemeentelijk Monument” gekregen.

Op loopafstand van de winkels in de Bankastraat, Frederikstraat en de Denneweg, gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen, openbaar vervoer, Scheveningen en diverse parken.

Deze woning betreft een ruim vier laags herenhuis met een riante achtertuin, welke tevens de mogelijkheid biedt om een kantoor of praktijk aan huis te houden. Diverse originele details te vinden in dit sfeervolle herenhuis.

Indeling:

Men betreedt de vestibule van de woning door de mooi bewerkte dubbele voordeur. Van daaruit komt men in de ruime hal die door loopt naar de achtertuin. In de hal bevindt zich een toilet met fonteintje. Op deze etage is er een ruime werk / tuinkamer welke ca. 12m lang is en openslaande deuren heeft naar het overdekte terras ( ca. 7,3 x 2,5m ) en de achtertuin. In het voorste gedeelte van de kamer ( ca. 3,8 x 1,5m ) is een toegang gemaakt tot een ruimte welke nu in gebruik is als wijnopslag ( tevens meterkast ) en vanuit de tuin bereikt men de inpandige berging ( ca. 3,7 x 1,5m ) waar ook de centrale verwarmingsketel hangt. Er is tevens een tweede entree / deur naar de werk / tuinkamer, wat praktisch kan zijn bij een praktijk aan huis en wat tevens fiscaal aantrekkelijk kan zijn.

De achtertuin is ca. 14,9 x 7,3m voorzien van veel groen en diverse zitjes.
Trap naar de 1e etage: de woonetage. Overloop met tweede toilet voorzien van fonteintje. Vanuit de hal toegang tot de diverse woonvertrekken en de keuken. Aan de voorzijde van de woning is een L-vormige woonruimte ensuite voorzien van twee schuifdeuren en schouwen. Aan de achterzijde is een serre gerealiseerd met tevens toegang tot de keuken. De keuken is voorzien van diverse apparatuur en aan twee zijde een aanrechtblad met kastruimte. De serre geeft toegang middels een trap tot de achtertuin.

Trap naar de 2e etage: de slaapetage. Overloop met toilet en fonteintje en toegang tot 3 kamers en de badkamer. Aan de voorzijde is een ruime slaapkamer c.q. werkkamer ( ca. 5,3 x 4,7m ) voorzien van schouw en een ruime vaste kast. Tevens is er aan de voorzijde een kabinet ( ca. 2,6 x 2,4m ). Aan de achterzijde ligt een ruime slaapkamer ( ca. 5,9 x 4,7m ) ook voorzien van schouw en vaste kast. De badkamer is voorzien van ligbad met douche, dubbele wastafel, boiler, wasmachine aansluiting en openslaande deuren naar het ruime balkon ( ca. 7,3 x 2,3m ).

Trap naar de 3e etage: tevens slaapetage. Overloop met toilet voorzien van fonteintje en daklicht. Op deze etage zijn twee ruime slaapkamers ( voorzijde ca. 5,8 x 4,6m en achterzijde ca. 6,0 x 4,6m ), een kitchenette en een tweede badkamer voorzien van douche en twee wastafels. Deze etage zou zeer geschikt kunnen zijn voor een aupair of als gastenverblijf.

Bijzonderheden:

* Gelegen op eigen grond
* Woonoppervlakte ca. 350m²
* Inhoud ca. 1200m³
* Monumentaal pand
* De kozijnen in de serre, 1e etage en 2e etage aan de voorzijde en gedeeltelijk op de 3e etage
zijn vernieuwd in 2004
* Schoorsteen op het dak vernieuwd in 2007
* Dakbedekking en dakranden vernieuwd in 2004
* Goten gerepareerd indien nodig vernieuwd in 2004
* Alarminstallatie en bumifoon aanwezig
* Geen loden leidingen meer aanwezig in het pand
* Electra: 12 groepen met aardlekschakelaar
* Digitale plattegrond van de woning aanwezig

Vraagprijs: € 1.490.000,-- K.K.

Kaart

Contactgegevens

Indien u interesse heeft, vult u dan het aanvraagformulier in of bel met ons kantoor: 070– 3637700.